Zaštita od infekcije corona virusom

Naše mjere protiv virusne infekcije su rigorozne. Logopedski kabineti imaju status zdravstvene ustanove i ne smiju prekinuti rad zbog epidemije. Cilj nam je maksimalno povećati sigurnost od bilo kakve kapljične infekcije pa tako i od corona virusa.

Osim standardnih, u nizu posebnih mjera protiv infekcije corona virusom, sterilizacija UV-C spektrom svjetla je izuzetno efikasna jer je dokazano da je corona virus vrlo osjetljiv na UV-C zračenje. Philips ultravioletne cijevi se uključuju u 23 sata te noću, punih sedam sati, ubijaju viruse, bakterije i gljivice u našem prostoru.
U logopedsku praksu smo uveli tehnologiju aseptičkog i sterilnog rada kakva je godinama uhodana u kirurškoj praksi. Svaki pacijent ima individualno konstruiranu elektrodu. Neki od njih moraju imati sustav koja se stavlja ispod jezika. Dezinfekcija elektroda koje ulaze u usta naših pacijenata nije dovoljna jer su usta najzagađeniji dio tijela. Zato se naši elektrodni sustavi, koji se apliciraju u usta, steriliziraju.

Bitno nam se smanjio kapacitet mogućeg broja dijagnostičkih i terapijskih postupaka jer možemo raditi samo jednog pacijenta uz obveznu pauzu od 15 min. između pojedinih termina radi dodatne sterilizacije UV-C svjetlom.