Radno mjesto na galeriji našega kabineta

Naše mjere protiv virusne infekcije su rigorozne. Više nećemo prekinuti rad zbog epidemije. Cilj nam je maksimalno povećati sigurnost od bilo kakve kapljične infekcije pa tako i od corona virusa.

Fotografija prikazuje dva radna mjesta na galeriji. Napa se nalazi iznad jednoga radnog stola i njezina je uloga da iz prostorije izvlači aerosol koji se izdiše za vrijeme terapije. 

Osim standardnih, u nizu posebnih mjera protiv infekcije corona virusom, sterilizacija UV-C spektrom svjetla je izuzetno efikasna jer je dokazano da je corona virus vrlo osjetljiv na UV-C zračenje. Philips ultravioletne cijevi se uključuju u 23 sata te noću, punih sedam sati, ubijaju viruse, bakterije i gljivice u našem prostoru.

Imamo i kutak za sterilizaciju. U logopedsku praksu smo uveli tehnologiju aseptičkog i sterilnog rada kakva je godinama uhodana u kirurškoj praksi. Na donjoj polici je autoklav kakav se upotrebljava u kirurgiji i stomatologiji. On sterilizira pomoću vodene pare na temperaturi 140 stupnjeva i tlaku 2 bara. Na gornjoj polici je sterilizator UV-C svjetlom i grijačem koji zagrijava na temperaturu od 100 stupnjeva. Svaki pacijent ima individualno konstruiranu elektrodu koja se stavlja ispod jezika. Dezinfekcija elektroda koje ulaze u usta naših pacijenata nije dovoljna jer su usta najzagađeniji dio tijela. Zato se naši elektrodni sustavi, koji se apliciraju u usta, steriliziraju.